Kellemetlen meglepetés a mentőknél: alaposan összement az év végi juttatás

Kellemetlen meglepetés a mentőknél: alaposan összement az év végi juttatás

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen is voltak a mentőknél, akik a szokásos év végi, a kollektív szerződésben rögzített egyszeri 37 240 forint helyett mindössze néhány ezer forintot kaptak karácsony előtt – írja a Népszava. Egyikük, amikor meglátta, hogy mindössze 4500 forintja érkezett, visszautalta a pénzt a mentőszolgálatnak.

A cikk szerint a feszültség abból adódik, hogy szolgálatnál működő egyik szakszervezet, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) megtámadta a 2016. év végén megkötött kollektív szerződést. Nemrég a Kúria így hatályon kívül helyezte a kollektív szerződést, ezzel viszont az abban foglalt, fix összegben meghatározott több juttatás is odaveszett.

„Nem mond igazat a mentőszolgálat" - állítja az érdekképviselet | Magyar Hang

Kármentésként az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója úgy döntött: az eddig költségtérítésként utalt juttatást kifizetik munkabérként. Csakhogy mivel juttatás helyett munkabérként számfejtették az összeget, sokaktól nagyobb tételt vontak le. Ígérték viszont, hogy a következő hónapban kompenzálják az érintett dolgozókat. Az OMSZ fontosnak tartotta leszögezni: továbbra is mindent megtesznek azért, hogy bajtársaikat ne érje veszteség az érdekképviselet lépése miatt.