Magyar Péter bejelentkezett a tavaszi biciklis felvonulásról

Magyar Péter bejelentkezett a tavaszi biciklis felvonulásról

Így tekertek az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás résztvevői 2024. április 20-án. (Fotó: Magyar Hang/Gerner Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter a szombati budapesti aláírásgyűjtés közepette délután biciklire pattant, hogy részt vegyen a nagy tavaszi bringás felvonuláson – derül ki a Facebookra feltöltött videóból. Az EP-választáshoz elsőként 20 ezer aláírást összegyűjtő Tisza Párt alelnöke kerékpáron, a Városliget felé tekerve, a következőket üzente: „Itt megyünk az I bike Budapesten, több ezer emberrel, és mindjárt megérkezünk a Hősök terére. Köszönjük a támogatást, a több tízezer aláírást. Holnaptól vidéken is ott leszünk, hétfőn pedig találkozunk Baranyában.”

A Magyar Kerékpárosklub által rendezett I Bike Budapest menete idén a Népligetből indult délután háromkor, a Petőfi hídon keresztül mentek át Budára, ahol az alsó rakparton tekertek végig, és az Alagúton és a Lánchídon keresztül értek vissza a pesti oldalra. A felvonulás ezúttal is az elmaradhatatlan közös bringaemeléssel zárult délután öt óra körül a Városligetben. A Magyar Hang munkatársa által készített képekből válogattunk.

A Magyar Kerékpárosklub és a rendőrség becslése szerint több mint tizenötezren vettek részt az I bike Budapest bringás felvonuláson. A demonstráció és örömtekerés idei célja volt, hogy Budapest következő főpolgármestere végrehajtsa azt a Kerékpárosklub által összeállított 12 pontot, amivel olyan város teremthető, ahol mindenki bringára tud ülni. A javaslat fő pontjai a következők:

• Forgalomarányos kerékpáros költségvetési keret létrehozása,
• Kombinált közlekedés népszerűsítése,
• Biztonságosan kerékpározható pesti rakpart, Rákóczi út, Petőfi- és Szabadság-híd, és biztonságosan megközelíthető Lánchíd.