Késes támadás történt a Ferencvárosban, nagy erőkkel vonult ki a rendőrség

Késes támadás történt a Ferencvárosban, nagy erőkkel vonult ki a rendőrség

Késes támadás miatt jelent meg a rendőrség a ferencvárosi Drégely utcában 2023. január 31-én. (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd délután öt órakor nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a ferencvárosi Drégely utcába. Mint helyszíni tudósítónk jelentette, késsel támadt a családjára egy férfi. Mások mellett a saját testvérét is megfenyegette, hogy megöli. 

Információink szerint a késsel fenyegetőző Attila nemrég szabadult. Tudósítónk a helyszínen hét rendőrautót látott, illetve azt is észrevette, hogy a rendőrök (nem a TEK) lövedékálló mellényt, sisakot és pajzsot viselve mentek be az épületbe. A férfit elfogták. 

Úgy tűnik tehát, hogy Baumann Péter január közepi újbudai halálra késelése óta a rendőrök is óvatosabbak, és jobb felszereléssel rendelkeznek, hiszen a késes támadók kiszámíthatatlanok. Személyi sérülésről egyelőre nem tudni. 

Mint korábban megírtuk, Baumann Pétert január 12-én gyilkolták meg szolgálatban. Társaival egy XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz érkezett ki, ahol a bejelentés szerint egy férfi kalapáccsal törte be a szomszédja ajtaját. A láthatóan nem teljesen beszámítható állapotban lévő férfi a rendőrökre is rátámadt, és mindhármukat megszúrta egy tizenhét centiméter pengehosszúságú késsel. Egyikük a combján, másikuk a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg Baumann Péter, akit szívtájékon ért a szúrás, életét vesztette.

Címkék: rendőrség