Két előválasztás lesz, Puzsér is beszáll

Két előválasztás lesz, Puzsér is beszáll

Puzsér Róbert az M1-en

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem egy, hanem kétfordulós lesz az ellenzéki oldalon az előválasztás – értesült a Magyar Hang. A másodikon ráadásul részt fog venni a főpolgármesteri posztra függetlenként bejelentkezett publicista, Puzsér Róbert is.

Habár bőven voltak viták, de végül sikerült megegyeznie az előválasztásról az azt leginkább szorgalmazó MSZP-nek, a Párbeszéd nevében versenybe szálló Karácsony Gergelynek, illetve Puzsér Róbertnek. A Magyar Hang információi szerint abban állapodtak meg, hogy januárban lezajlik a már bejelentett, baloldali pártok közötti verseny, ezen biztosan megméreti magát a szocialistáktól Horváth Csaba, illetve Karácsony Gergely. Ahhoz, hogy valaki szavazni tudjon, legalább egyszer személyesen kell majd igazolnia magát, adatait pedig a szervezők, köztük az MSZP fogja kezelni.

Júniusban pedig – már az európai parlamenti választások után – jön a második kör. Ennél Puzsér Róbert korábban már lefektetett feltételei teljesülnének: a tervek szerint egy pártoktól független szervezet rendezné meg, lehetne online is voksolni, és legitimitását az adhatná, ha legalább ötvenezren nyilvánítanak véleményt. A második versenyen elindulna a korábbi előválasztás győztese, illetve Puzsér Róbert is.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke egy délelőtti sajtótájékoztatón kérdésünkre megerősítette, hogy együttműködésre készülnek Puzsér Róberttel, és habár jobb lett volna már most egyezségre jutni, az a lényeg, hogy a kampányra egy ellenzéki jelölt álljon szemben Tarlós Istvánnal. Megfogalmazása szerint nem futnak el egy újabb előválasztás elől, és annak is látják lehetőségét, hogy az eddig legnagyobb vitát jelentő online szavazást megvalósítsák, ha megvannak a szükséges garanciák.

Puzsér Róbert Facebook-bejegyzésében be is mutatta az elfogadott szándéknyilatkozatot.

Puzsér Róbert

Ma egy nagy lépéssel közelebb kerültünk a Sétáló Budapesthez: megállapodtam a régi baloldallal egy kétfordulós előválasztásban. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK szövetségének pártjai az általuk rendezett...

Puzsér azt is írta, hogy megállapodtak arról, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a DK testületi szavazásra bocsájtja politikai feltételeit egy kizárólag szakértőkből felálló városvezetésre és a teljes ellenzéki spektrumot felölelő jelöltállítási koordinációra vonatkozóan, hogy minden körzetben, minden polgármesteri posztért egyetlen ellenzéki jelölt hívja ki a Fideszt, éspedig olyan jelölt, aki támogatja a Sétáló Budapest programját.

„Úgy látom, jelenleg ez a legjobb esély az ellenzékváltásra, ez a legjobb esély Tarlós István leváltására, ez a legjobb esély arra, hogy Gyurcsány Ferenc kezéből végre a centrumba kerüljön át az Orbán Viktor elleni küzdelem súlypontja. Véget akarok vetni a polgárháborúnak, és élhetővé, zölddé, belélegezhető levegőjűvé kívánom tenni Budapestet. Ha a régi baloldal pártjai valóban komolyan gondolják, akkor ez a mai megállapodás, ez a kétfordulós előválasztás hatalmas lehetőség mind Budapestnek, mind a képviseleti demokráciának” – írta.

Puzsér Róbert mögé egyébként már beállt az LMP, ám a publicista szerint ez még kevés. centrumot szeretne képezni, ezért vagy a Jobbik, vagy a Momentum támogatását mindenképpen várja. Habár utóbbival nehezebb dolga lesz, mert – mint mondta – egyelőre le sem ülnek vele egy asztalhoz tárgyalni.