Két település környékén is kigyulladt az erdő vasárnap

Két település környékén is kigyulladt az erdő vasárnap

Tűz. Képünk csak illusztráció (Fotó: Guido Jansen / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pest megyei Dánszentmiklós és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkáta közelében is tűz ütött ki erdős területen vasárnap délután – derült ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának honlapjáról.  

A dánszentmiklósi tüzet már sikerült megfékezni. Mint a katasztrófavédelem írta, eloltották a tüzet Dánszentmiklós határában, a Nyáregyházi út közelében, ahol kigyulladt egy fenyőerdő. Mintegy kilenc hektáron lángolt az aljnövényzet, és körülbelül nyolcvan köbméter tuskó is égett. A dabasi, a monori és a fővárosi hivatásos tűzoltók a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral fékezték meg a tüzet.

A Nyírkáta és Fábiánháza közötti területen felcsapó lángok egy levágott fenyőerdőben keletkeztek, és mintegy egy hektárnyi területet érintenek. A tüzet a nyírbátori hivatásos tűzoltók oltják, de a helyszínre tart több másik egység is. A katasztrófavédelem este fél kilenc előtt pár perccel arról számolt be, ezt a tüzet is sikerült eloltaniuk.

Címkék: erdőtűz