Két új fertőzöttet regisztráltak és elhunyt egy idős, krónikus beteg

Két új fertőzöttet regisztráltak és elhunyt egy idős, krónikus beteg

Látogatók a Szépművészeti Múzeumban az újranyitás után 2020. június 20-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt egy idős, 80 éves beteg – közölte szerdán a járványügyi helyzettel kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati portál. Összesítőjük szerint így 4157 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, közülük pedig 586-an hunytak el. Eddig 2714-en már meggyógyultak a Sars-Cov-2 vírus okozta megbetegedésből.

Mint megjegyzik, az aktív fertőzöttek száma 857 fő, akiknek 38 százaléka, míg az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Jelenleg 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy eddig is miden nap, a honlap ezúttal is emlékeztet rá, hogy ugyan megszűnt a veszélyhelyzet, járványügyi készültség lépett életbe, így néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. A maszk, sál vagy kendő viselése továbbra is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Mint megjegyzik, a parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.