Kezdeményezi a DK, hogy az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást Sulyok Tamással szemben

Kezdeményezi a DK, hogy az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást Sulyok Tamással szemben

Dobrev Klára tájékoztatója (Fotó: a politikus Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napok világosan megmutatták, hogy Sulyok Tamás méltatlan a köztársasági elnöki tisztségre, hiszen alkotmánybíróként egy külföldi érdekeket szolgáló osztrák földmaffiás cég ügyvédjeként és megbízottjaként járt el – fejtette ki Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján Dobrev Klára.

 

A DK EP-listavezetője kitért rá, hogy az ügyben számos kezdeményezést tett az elmúlt napokban: minden bizonyítékot átadott az ügyészségnek, büntetőfeljelentést tett különösen nagy kárt okozó csalás és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekmény gyanújával, valamint törvénymódosítást kezdeményezett, hogy bukott államfőnek ne járhassanak élete végéig több milliós juttatások.

– Magyarország köztársasági elnöke nem lehet egy köztörvényes bűnöző, ezért a mai nappal kezdeményezem, hogy az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben, és mondja ki, hogy távoznia kell az államfői tisztségből. Az ehhez szükséges aláírások összegyűjtését már megkezdtük, kíváncsian várjuk, hogy az eljárás végén hogyan fog szavazni a Fidesz, szerintük lehet-e egy köztörvényes bűnöző hazánk köztársasági elnöke – fejtette ki Dobrev.