Kiadták a figyelmeztetést, jönnek a zivatarok

Kiadták a figyelmeztetést, jönnek a zivatarok

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Első fokozatú figyelmeztetést adott ki a Dunántúl nagy részére zivatarok miatt vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írták, kora estétől délnyugat felől növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége, amelyek fokozatosan kelet fele terjednek majd. Az éjféli órákig főként a Dél-Dunántúlon lehet számítani rájuk. A erősebb zivatarcellákat átmeneti viharos széllökések (60-70 km/h), intenzív csapadék (helyenként 10-20 mm-nél is több), esetleg jégeső kísérheti.

Nap közben országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég átmeneti szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Napközben északkelet felé terjeszkedik egy csapadékzóna, amelyből több hullámban lehet számítani esőre, záporra (legkisebb eséllyel délkeleten). Késő délutántól, estétől a Dél-Dunántúlon már újabb csapadékgócok képződnek, amelyekből zivatar is kialakulhat. A déli szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címkék: időjárás