Kifütyülték Pintér Sándort a belügy épülete előtt tüntető pedagógusok

Kifütyülték Pintér Sándort a belügy épülete előtt tüntető pedagógusok

Pintér Sándornak szóló üzenet a Momentumtól a Belügyminisztérium előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mondjon le! – ezt skandálták a Belügyminisztérium épülete előtt tiltakozó tanárok és diákok, amikor hétfőn Pintér Sándor kilépett az épületből, majd a tüntetők pfujolása közepette autóba ült, és távozott – írja Telex. Emlékeztettek: a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai azért vonultak hétfőn délelőtt a Belügyminisztérium épülete elé, hogy átadjanak egy levelet Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárnak és Pintér Sándor belügyminiszternek. Ebben egyebek mellett azt kérték tőlük, hogy még karácsony előtt látogassanak el az iskolákba.

A levél átadása nem volt zökkenőmentes. A helyszíni beszámoló szerint miután Pintér elment, egy rendőr próbálta kideríteni, hogy kinek tudják átadni azt, egyik ajtótól a másikhoz küldözgették őket, végül egy tanárt beengedtek az épületbe, akitől az egyik dolgozó átvette a levelet. A levél átadása után véget ért a demonstráció. 

Arról, hogy az oktatás állapota miatt a héten is folytatódnak a tiltakozások, amelyek a múlt héten kirúgott pedagógusok miatt új erőre kaptak, itt írtunk.