Kilép a Jobbikból a párt Pest megyei elnöke

Kilép a Jobbikból a párt Pest megyei elnöke

Jakab Péter (Fotó: Béli Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondok a Pest megyei elnöki tisztségemről és a felügyelő bizottsági tagságomról, valamint kilépek a Jobbikból – jelentette be Zágráb Nándor. Facebook-oldalán is megjelentetett közleményben azt írta, „Jakab Péter kiszorítása volt az utolsó csepp a pohárban”.

„A napokban megdöbbenve figyeltem, hogy az eddig Európa-pártinak tartott Jobbik, hogyan sodródik át az Európa egységét veszélyeztetők táborába. Egy most benyújtott népszavazás kezdeményezés miatt. Fel lehet tenni a kérdést, hogy Gyöngyösi Márton felkészületlensége, vagy Magyarország Európából való kiszakítása az indítvány mozgatórugója ? A zavaros magyarázkodásokból nem derült ki az igazság. A következmény viszont az, hogy a Jobbik elveszíti az Európa-párti szavazóit, és felsorakozik a két másik Európa-ellenes párt, a Fidesz és a Mi Hazánk mellé” – írta.

Szerinte Jakab Péter csütörtöki kilépésével a Jobbik elvesztette a politikai kapcsolatot a vidék Magyarországával. Vagyis a párt jelenlegi vezetése, az európai értékek után felszámolta vidéki támogatottságát is.

Továbbra is az európai értékek megőrzését, és a vidék érdekképviseletét tartom a legfontosabb feladatomnak. Csatlakozom Péterhez, maradunk a nép pártján – írta, egyértelművé téve, merre megy tovább.

Címkék: Jobbik, Jakab Péter