Kilép a Momentumból a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester

Kilép a Momentumból a Donáth Annát kritizáló bajai polgármester

Nyirati Klára (Fotó: Nyirati Klára / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilépéséről tájékoztatta a Momentumot Nyirati Klára bajai polgármester, aki a napokban egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát – erről a városvezető maga tájékoztatta a 24.hu-t péntek reggel.

Elmondta, itt helyben, Baján a béketeremtés eszköze most az, hogyha ő kilép a pártból. – A bajaiak továbbra is összefogást szeretnének az ellenzéken belül, ezt viszont nem tudom úgy képviselni és szolgálni, hogyha az egyik szövetséges párt ennyire élesen támadja a másikat. Ez a pártpolitikai konfliktus itt helyben is torzsalkodást szült, ezt szeretném most lezárni a kilépésemmel. Békét szeretnék helyben – mondta. Hangsúlyozta, hogy nem lép be egy másik pártba, azaz független marad. A lap kérdésére, miszerint a csütörtökön indított fegyelmi eljárásnak volt-e szerepe a döntésében, Nyirati Klára azt mondta: volt, „ez a folyamat ugyanis a jövőben csak újabb feszültséget szülne, abban az esetben, ha maradnék a Momentumban.”

A Momentum a Magyar Hang kérdésére az alábbit írta a kilépésről: „Nyirati Klára is elismerte, szerencsétlenül fogalmazott, a Momentum Elnöksége szerint pedig nem megengedhető, ha a vitáinkat a belső fórumaink helyett a nyilvánosság elé viszik. Ezért kezdeményeztünk belső vizsgálatot. Sajnáljuk, hogy ennek eredményét nem megvárva jelezte kilépését Nyirati Klára. Nyirati Klárának sok sikert kívánunk a továbbiakban, a Momentum pedig folytatja azt a munkát, amit az első szabad generáció képviselőjeként a küldetésének tekint, dolgozunk tovább az ellenzék megújításáért és a kormányváltásért. Fontos leszögeznünk, hogy az önkormányzati választásokon a Momentumon nem fog múlni, hogy minden településen egy közös jelölttel induljon az ellenzék a Fidesz ellen”.

Mint beszámoltunk róla, Nyirati kemény kritikával illette Donáthot, miután ő az utóbbi időben keményen bírálta a DK-t. A városvezető azt mondta egy nyilvános beszélgetésen, ő ezt „borzasztó rosszul” éli meg és nincs ezzel egyedül, állítása szerint beszélt Fekete-Győr András volt Momentum-elnökkel is, aki szerint „Donáth Anna hülyeségeket” csinál. – Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? (...) A Fidesz csak röhög a markában – fejtette ki. Szerinte Soproni Tamás hatodik kerületi momentumos polgármester is azt mondja az ügyről, hogy „egyszerűen nem tér magához”. Nyirati szerint amit Donáth csinál „nonszensz dolog” és „taktikai hülyeség meg erkölcsileg is az, meg mindenhogy” is. Szerinte vitatkozni azután kéne, hogy visszavették az országot a Fidesztől, mert az a fő ellenség. Hozzátette, az ellenzékieknek – főleg helyben – totálisan együtt kell működni, mert ha külön utakon kezdenek járni, abból semmi nem lesz. Mint mondta, ő most „nagyon haragszik” Donáth Annára.