Kilépett az MSZP-ből a terézvárosi konfliktusban érintett képviselő

Kilépett az MSZP-ből a terézvárosi konfliktusban érintett képviselő

MSZP-s kampánylufik 2019. május elsején (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután pártja etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene, kilépett az MSZP-ből a VII. kerületi konfliktusok középpontjában álló Bálint György önkormányzati képviselő – tudta meg a 444.

Bálint Györgyöt úgy jellemzi a portál, hogy új szereplő a politikában. Korábban ő volt a józsefvárosi kínai piac utolsó üzemeltetője, „a stílusa inkább olyan, mint ami ehhez a szerephez passzol”. Elég hamar megtalálták egymást a kerület momentumos polgármesterével, Soproni Tamással. Még egy MSZP-s forrás is úgy fogalmazott, hogy Bálint „politikailag nem szocializált”, „Soproni európai módon kommunikál, a Gyuri kevésbé”. Rendszeresen nyíltan sértegette Sopronit, akár képviselő-testületi ülésen is.

December közepére összefogott a többi ellenzéki párt Terézvárosban Bálint ellen, közösen szólították fel lemondásra az utolsó idei képviselő-testületi ülésen. De nem a polgármesterrel való konfliktusai miatt, hanem mert Bálint decemberig perben állt a saját önkormányzatával szemben, hogy 14 millió forintot megszerezzen egy végrehajtási ügyben a kerület előtt. Több körben is elutasította a bíróság a képviselő próbálkozását, de Bálint amíg lehetett fellebbezett, vagy újabb fórumot keresett. Ennek az utolsó lehetősége is lezárult decemberben.

Címkék: MSZP