Kitart offshore-üggyel vádolt jelöltjük mellett Dobrev Klára

Kitart offshore-üggyel vádolt jelöltjük mellett Dobrev Klára

Ráczné Földi Judit, a DK jelöltje kampányol az előválasztáson. Fotó: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Beszéltem Földi Jucival, azt mondta, hogy ez nem igaz, csak próbálják besározni, ezért jogi lépéseket tesz – mondta Dobrev Klára a 24.hu-nak adott interjúban, amelyben arról is kérdezték, hogy mit szól a DK székesfehérvári jelöltje, Ráczné Földi Judittal kapcsolatban megjelent offshore-vádhoz.

Hétfő délután Ráczné Földi Judit azt közölte, hogy közjegyzői okiratba foglalt hivatalos dokumentumokkal tudja igazolni, hogy minden vád ellene hamis, azokból egy szó sem igaz. „Soha nem volt offshore-tulajdonom, az ezt igazoló közjegyzői dokumentumokat ma délután elküldtem a közös ellenzéki Országos Előválasztási Bizottságnak. Azt kérem a Bizottságtól, hogy még a ma esti ülésén döntsön az ügyemben” – írta.

A Válasz Online derítette ki múlt héten, hogy Ráczné Földi Judit, Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője és a DK országos elnökségének tagja aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek.

– A jelölt közben 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelyben úgy nyilatkozik, nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában. S lássunk csodát, épp ugyanezen a napon szállt ki – a néhány héttel korábban leadott életrajza szerint általa vezetett – az Alba Autómosó Kft.-ből, ami egy olyan, Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás (Minos King Global Business LLC.), melynek ő az aláírási joggal rendelkező képviselője – írta korábban a Válaszonline.

Ráczné Földi Judit viszont azt állította a Telexnek: „Nincs és nem is volt offshore tulajdonom, ezt biztosan állíthatom”. Állítása szerint semmi köze a megnevezett céghez, és semmilyen pozíciót nem tölt abban be, sőt, azt se tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba. Úgy vélte, ez csak egy lejáratás az előválasztás miatt, és azt is ígérte, feljelentést tesz a Válasz Online ellen, amire a lap úgy reagált: kérik a DK-t, tényleg jelentse fel őket.