Kockakővel dobták be egy busz ablakát, megsérült egy csecsemő

Kockakővel dobták be egy busz ablakát, megsérült egy csecsemő

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy négy hónapos csecsemő megsérült, miután egy férfi kockakővel bedobta egy busz ablakát Budapesten. A nyomozás adatai szerint a férfi már máskor is veszélyeztette így buszon utazók életét, de most sikerült elkapni – olvasható a police.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a férfi szombat este a főváros VIII. kerületében, a Rákóczi úton a Keleti pályaudvar felé haladó 8E busz ablakát dobta be kockakővel. Az utastérbe repülő kő nem talált el senkit, de az üvegszilánkok felsértették egy édesanyjával utazó négy hónapos csecsemő fejét. A rendőrök járőrautóval vitték kórházba a vérző gyermeket, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök kedden elfogták a feltételezett elkövetőt – írták.

Az ügyben a BRFK büntetőeljárást indított. Az eljárás adatai szerint a VIII. kerületben élő férfi az elmúlt hónapokban hétszer dobta meg kővel a környéken közlekedő buszokat. Azokban az esetekben senki sem sérült meg.

A közlekedési nyomozók a 38 éves férfit közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A férfi nem tett vallomást – olvasható a BRFK közleményében.