Köd és napsütés váltja egymást

Köd és napsütés váltja egymást

Ködös téli táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda délelőtt csökken, zsugorodik a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése, egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap. Késő délutántól azonban északnyugat felől a kevésbé felhős tájakon is ismét megvastagszik a felhőzet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken szitálás, estefelé az északi megyékben gyenge eső is előfordulhat. A délnyugatira, délire forduló szelet napközben még inkább csak az Alpokalján és a Kisalföldön, majd az esti órákban már nagyobb területen kísérhetik élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon helyenként ennél melegebb is lehet.

Az Időkép szerint időjárási front nem lesz felettünk, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében tünetek jelentkezhetnek.

Migrén, fejfájás, dekoncentráltság, tompaság, fáradtság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás egyaránt előfordulhat, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A hajnali, reggeli nyirkos időben a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is előtérbe kerülhetnek.

 

 

 

Címkék: időjárás