Koronavírusban elhunyt Reiniger Péter

Koronavírusban elhunyt Reiniger Péter

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírus és egyéb betegségek szövődményében Londonban meghalt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) korábbi ügyvezető igazgatója, a rendszerváltás előtti utolsó, Németh Miklós vezette kormány ipari miniszterhelyettese, Reiniger Péter.

Szakmai pályája a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után fejlesztőmérnökként indult, majd 1975-től minisztériumi beosztásokba került. 1991-ben lett a frissen alakult EBRD Magyarországgal foglalkozó részlegének igazgatója. 1998-tól régiónk energetikai és telekommunikációs ágazatának fejlesztésével foglalkozott – írta meg a Népszava. Különböző vezető tisztségekben csaknem két évtizedet töltött a banknál.

2011-ben a Közép- és Délkelet-Európáért felelős ügyvezető igazgatóként vonult nyugdíjba, ezt követően független banki szakértőként dolgozott.

Reiniger Péter 74 évet élt.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.