Korányi Dávid is megszólalt a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentéséről

Korányi Dávid is megszólalt a Szuverenitásvédelmi Hivatal jelentéséről

Lánczi Tamás aláírja kinevezését a Szuverenitásvédelmi Hivatal élére 2023. január 10-én (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZVH) első jelentése sajnálatos módon a pártállami idők legsötétebb hagyományait idézi mind nyelvhasználatában, mind az általa alkalmazott módszerekben. Hasonlóan a korábbi nagyívű konspirációs teória-gyűjteményeihez, ismét nem egy objektív, tényeken alapuló dokumentumról van szó, hanem a hatalmon lévők politikai érdekeinek kiszolgálásáról, és az ország valós problémáiról való figyelemelterelésről. A végcél nyilvánvalóan a civil szféra és a demokratikus ellenzék megfélemlítése és lejáratása, eszközökben pedig az Orbán rezsim egyre kevésbé válogatós – olvasható az Action for Democracy elnökének közleményében.

Korányi Dávid elfogadhatatlannak tartja, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal az államhatalom eszközeivel próbálja lehetetlenné tenni a számára kényelmetlen hangokat. Szerinte mélységesen felháborító, hogy egy közpénzből működő állami szerv titkosszolgálati eszközökkel gyűjtött, illegálisan megszerzett felvételeket manipulatív módon használ fel a törvényes keretek között működő civil szervezetek ellen. Majd így folytatja: az pedig kiváltképp érdekes, hogyan juthatott az SZVH ezen felvételek birtokába, erről a jelentés persze mélyen hallgat.

Az ellenzék állítólagos külföldi kampányfinanszírozásáról tett közzé huszonegy oldalas jelentést a Lánczi Tamás vezette Szuverenitásvédelmi Hivatal. A szervezet nem túl váratlan módon ki is mutatta, amely megalakulásától fogva célja volt: a baloldal kampányát külföldről finanszírozta egy hálózatszerűen működő kör.