Kórházban ápolják Berettyóújfalu koronavírusos polgármesterét

Kórházban ápolják Berettyóújfalu koronavírusos polgármesterét

A felújított Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfaluban 2013. augusztus 8-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírus-fertőzések miatt október 26-án be kellett zárni a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház sebészeti osztályát – értesült a Debreciner.hu. Információik szerint az intézmény több dolgozója, köztük a főnővér és két sebész szakorvos is megbetegedett. A kórház internetes oldalán egyelőre nincs erről semmiféle tájékoztatás és a helyi önkormányzat is csak annyit közölt az újsággal, hogy hivatalosan nem értesültek a dolgozók megfertőződéséről. Mivel semmilyen jogviszony nem köti őket az intézményhez, ezért adatszolgáltatást sem kérhetnek tőlük.

Ugyancsak a Debreciner számolt be arról is, hogy koronavírusos megbetegedés miatt kórházba került Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere. A településvezető a Facebookon " target="_blank" rel="noreferrer noopener">jelentette be, hogy több napig hőemelkedése volt, majd vasárnap már magas láza és légszomja, így a mentők a Kenézy Kórházba szállították. A hétfői koronavírus-tesztje pedig pozitív lett. – Azóta az Infektológiai Osztály vendégszeretetét élvezem. Szeretném megköszönni az OMSZ munkatársainak, valamint az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját – írta bejegyzésében.

Nem a berettyóújfalui az egyetlen intézmény, ahol konkrét következményei vannak a járványnak. A budapesti Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) már közölte, hogy a hosszú hétvégén intézetükben több betegnél is koronavírus fertőzést igazoltak a tesztek. Ezért a jelenlegi helyzet megoldásáig a tervezett (elektív) idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggesztik. Az akut idegsebészeti feladatokat továbbra is ellátják és a már felvett, műtétre előkészített, negatív PCR-teszttel rendelkező betegek műtéteit a megfelelő izoláció megtartása mellett elvégzik.