Belharc kezdődött a körmendi Fideszben

Belharc kezdődött a körmendi Fideszben

Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond az M80-as autóút Körmend-Rábafüzes és az országhatár közötti szakaszához kapcsolódóan megépült Berki úti körforgalom avatásán 2021. december 21-én (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komoly belső feszültség alakult ki a körmendi Fideszben, miután úgy tűnik, hogy nem a várost két évtizede vezető Bebes István indítaná a párt a 2024-es önkormányzati választáson – írta meg az Úgytudjuk.hu.

A portál információi szerint Bebes ebbe nem nyugodott bele és már most jelezte, hogy független jelöltként indul a választáson. Sőt a közelmúltban közvéleménykutatást is indított a városban, hogy megtudja, mekkora támogatásra számíthat az induláskor. Friss fejlemény, hogy szerda reggelre testületi ülést hívott össze, az egyik naprirendi pont pedig a „Radió 8 Körmend Kft-t érintő döntéshozatal”. Az Úgytudjuk információi szerint Bebes szándéka a cég éléről leváltani Molnár Dánielt, aki korábban az egyik legfőbb bizalmasa volt, ő vezette a polgármesteri kabinetet, ám a belharc kirobbanása után Bebes úgy érezhette, hogy Molnár elárulta őt, most a polgármesteri szándék szerint mennie kell az egyébként helyi politikai szempontból stratégiailag fontos rádió éléről – írta a portál. 

A körmendi testületben a polgármesteren kívül 6 Fidesz-KDNP-s, 4 független és 1 jobbikos képviselő ül, így kérdéses, hogy Bebes tud-e többséget állítani. 2019-ben 90 szavazatnyi különbség volt csak a győztes Bebes István és független kihívója, Patonay Imre között.