Koronavírus: 32-en hunytak el az elmúlt héten

Koronavírus: 32-en hunytak el az elmúlt héten

Fotó: Unsplash/Martin Sanchez

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előző héten 1597 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 190 334-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt a múlt héten 32, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 578-ra emelkedett. A gyógyultak száma 2 130 407, az aktív fertőzötteké 11 349-re csökkent – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Jelenleg 727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36 vannak lélegeztetőgépen. A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 987, közülük 6 207 423-an a második, 3 903 953-an a harmadik, 416 083-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták 

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását – tették hozzá, azzal együtt, hogy az oltás továbbra is felvehető a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon.

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. Azt írták, hogy a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége az 1. héten országos átlagot tekintve továbbra is nő. Emelkedő tendencia figyelhető meg Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, valamint Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen – tették hozzá, megjegyezve, enyhe csökkenés egyedül Tatabányán tapasztalható. Az NNK közölte azt is: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Nyíregyházán, Pécsen és Kaposváron a magas, míg 19 településen az „emelkedett” tartományba esik. 

Címkék: koronavírus