Koronavírus: Két és fél hónapja nem volt ennyi új fertőzött

Koronavírus: Két és fél hónapja nem volt ennyi új fertőzött

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

33 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A legtöbb új beteget, szám szerint tizenegyet Veszprém megyében találták, így elképzelhető, hogy a pápai fertőzések jelentek meg az adatokban. Budapesten 2, Bács-Kiskun megyében 4, Pest megyében 3, Borsod-Abaúj-Zemplénben 3, Csongrád-Csanád megyében 2, Hajdú-Bihar megyében 2, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Baranya és Győr-Moson-Sopron megyékben 1-1 új beteget találtak.

Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen – írja a kormányzati tájékoztató portál.

Figyelmeztetnek, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.  Péntektől a koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolásúnak számít Spanyolország.

Utoljára május 23-án volt ennél magasabb az új megbetegedések száma. Mint ismert, a Suzuki-gyárban is találtak fertőzötteket, és a Hit Gyülekezetének tagjai között is több fertőzöttet fedeztek fel.