Koronavírus: Továbbra is száz felett az elhunytak száma

Koronavírus: Továbbra is száz felett az elhunytak száma

Ápolónő egy lélegeztetőgépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal szerda reggeli friss adataiból. Így a vírus megjelenése óta már összesen 185 687 embernél igazolódott be, hogy megfertőződött. Jelenleg 137 553 aktív fertőzöttről tudni, 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.  

Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett.

A járvány terjedése miatt már két hete hatályban vannak a szigorú korlátozó intézkedések, úgy mint az éjszakai kijárási tilalom, az éttermek és szórakozóhelyek kötelező zárva tartása vagy éppen a közterületi maszkhasználat. A kormány szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét.  

Címkék: koronavírus