Koronavírusos egy bácsalmási orvos, kórházban ápolják

Koronavírusos egy bácsalmási orvos, kórházban ápolják

A koronavírus (Forrás: NIAID/NIH)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírusos a bácsalmási Járóbeteg Szakellátó vezetője. A kiskunhalasi kórházban ápolják. A kistelepülésen az orvos az egyetlen koronavírusos, de azt, hogy hol és kitől kapta el, nem tudni.

A vírust vélhetően Magyarországon, egy vírushordozó orvos kollégájától kaphatta el, az egynapos ausztriai tartózkodása alatt pedig már tüneteket produkált – írja a Halasinfó. Az intézmény közleménye szerint „Dr. Tanács Róbert egyelőre a vírusra jellemző általános tünetekkel kiskunhalasi Fertőző Járványkórházban lábadozik, családja pedig karanténban van.”

Mint az RTL Klub Híradójában elhangzott, miután az orvos észlelte a tüneteket, már nem ment be dolgozni, azonnal tesztelték is, az eredmény pedig pozitív lett.

Tanács Róbert bácsalmási lakos, és a helyi rendelőintézet ügyvezetője, de a településen nem praktizál, hanem a 8 kilométerre lévő Madarason háziorvos – mondta az RTL-nek Németh Balázs, Bácsalmás polgármestere. Hozzátette: az orvos sokáig képviselőtársa is volt, fegyelmezett embernek tartja, a járvány kitörése óta, amikor csak találkoztak, mindig maszkot viselt.

A legnagyobb helyi agrárcég a megbetegedés miatt 200 dolgozóján végeztette el a tesztet, de nem találtak fertőzöttet.

Az operatív törzs azt írta az RTL-nek, hogy mivel az orvos szabadságon volt, így a betegellását nem veszélyeztette. „A kontaktok felkutatása megtörtént, minden érintett karanténban van” – közölték. Azt nem árulták el, hogy hol és kitől kaphatta el.