Kovács Zoltán a kutyás életforma szépségeit ecsetelte a vadászati kiállítás kapcsán

Kovács Zoltán a kutyás életforma szépségeit ecsetelte a vadászati kiállítás kapcsán

Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos, a szövetség elnöke beszédet mond a Magyar Vizslák Világszövetségének főtenyészvizsgáján a Fejér megyei Soponyán 2021. október 2-án. A főtenyészszemlét az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőprogramjaként rendezték meg. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kutyás életforma sok embert vonz, ezt mutatja a világkiállítás és a kísérő rendezvények látogatottsága egyaránt – hangsúlyozta az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosa a Fejér megyei Soponyán, a rendezvényhez kapcsolódó szombati főtenyészvizsgán, amely a Magyar Vizslák Világszövetségének első hivatalos rendezvénye volt.

Kovács Zoltán kiemelte, hogy a világkiállítás megszervezésével nem fejeződött be a munka, sokkal inkább elkezdődött, mivel a rendezvényt övező érdeklődés arról tanúskodik, sokat kell beszélni a jövőben a kutyás életformáról, és meg kell mutatni az embereknek, mit jelent kutyát tartani.

Kérdésre elmondta: kutyával élni más életminőség, egyben felelősség is. A velük való együttélést szeretnék bemutatni, minél inkább meg kívánják mutatni, hogyan tudnak a kutyák a család részévé válni, és miként tudnak hasznára lenni a vadászoknak. (MTI)