Kovács Zoltán az objektivitást kérte számon a Comedy Central humoristáján

Kovács Zoltán az objektivitást kérte számon a Comedy Central humoristáján

Fotó: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországra utazott és 23 perces kisfilmet forgatott a magyar közéleti-politikai viszonyokról márciusban Jordan Klepper, a Comedy Central humoristája és riportere. A látogatásról a Magyar Hang korábban külön cikkben is beszámolt.

Kleppert, aki állandó résztvevője Donald Trump felszólalásainak és az amerikai jobboldal rendezvényeinek, élénken foglalkoztatja, hogy a konzervatívok miért látják szimpatikusnak, példaértékűnek Orbán Viktort és politikai rendszerét.

Ezért márciusban stábjával Budapestre látogatott, és – két héttel az országgyűlési választás előtt – belekóstolt a magyar közéletbe: részt vett a Békemeneten, felvonulókkal beszélgetett, megszólaltatta Márki-Zay Pétert, Cseh Katalint, és a kormányoldal részéről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt is.

Kovács Zoltán keddi Facebook-bejegyzésében viszont pont azt kifogásolta, hogy csak ő kapott szót a kormány részéről Klepper kisfilmjében.

„Az objektivitás jegyében én voltam az egyetlen, aki a kormányzati álláspontot képviselte a remekműben, amely természetesen számos baloldali politikust és vállaltan kormányellenes művészt is megszólaltatott. Csak a megszokott arányok…” – morgolódott az államtitkár, aki ezek szerint ellenzéki politikus sem szívesen lenne Magyarországon. Az objektivitás jegyében Márki-Zay négy év alatt ugyanis a választás előtt összesen 5 perc megszólalási lehetőséget kapott a nyíltan kormánybarát közmédiában. Azt is hozzá kell tenni, hogy Klepper számos kormánypárti Békemenetest szólított meg kisfilmjében.

Érdemes felidézni, hogy amikor a Fox News sztárműsorvezetője, Tucker Carlson kormányzati lobbipénzből Magyarországra látogatott, akkor egyetlen ellenzéki politikust sem kérdezett meg. Kovács Zoltán ezt mégsem rótta fel neki, „az objektivitás jegyében.”