Kovács Zoltán: biztonságosan zajlottak a programok

Kovács Zoltán: biztonságosan zajlottak a programok

Mézeskalács szívek egy standon a Magyar Ízek Utcája programsorozaton a Várkert Bazárnál 2022. augusztus 20-án. Az augusztus 20-i Szent István Nap rendezvénysorozatához kapcsolódó rendezvényen a kilátogatók a Kárpát-medence gazdag ízvilágával és gasztrokultúrájával ismerkedhetnek meg. (MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombaton kora este a Facebook-oldalán azt írta: az operatív törzshöz napközben beérkezett információk szerint az ünnepi rendezvények – a rossz időjárási körülmények ellenére – augusztus 20-án is biztonságosan zajlottak le.

Az Országházban a Szent Koronát 18 óráig 5920-an nézték meg. A napközbeni budapesti programokon a rossz idő ellenére is több tízezren vettek részt.

Országosan szombaton 414 rendezvényt szerveztek: ezek közül 334 állami, illetve önkormányzati, 55 kulturális, 7 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 18 más jellegű. Este 6 óráig 204 rendezvény ért véget, 133 folyamatban van, 46 nem kezdődött el, míg 31 elmaradt.

Az operatív törzs vezetője felidézte: ahogy korábban jelezték, a 21 órára tervezett tűzijátékot elhalasztották. A tervek szerint a tűzijáték új időpontja jövő szombat, 21 óra.