Kövér László: Ha csorbul Magyarország szabadsága, az életünk rendje is veszélybe kerül

Kövér László: Ha csorbul Magyarország szabadsága, az életünk rendje is veszélybe kerül

Kövér László, az Országgyûlés elnöke a visegrádi csoport (V4) országai parlamenti elnökeinek találkozóján tartott sajtótájékoztatón a pozsonyi várban 2023. február 3-án (Fotó: MTI/Filep István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Államunk és társadalmunk biztonságának megőrzése a legfontosabb közös feladatunk - jelentette ki Kövér László az Országgyűlési Őrség megalakulásának 10. évfordulója alkalmából tartott csütörtöki megemlékezésen az Országház Kupolatermében.

A házelnök emlékeztetett: közbiztonság nincs közérdeket képviselő demokratikus közhatalom nélkül, demokratikus közhatalom pedig nincs legitim parlament nélkül, amely mindig csak a rend és a biztonság keretei között töltheti be hivatását.

Kövér László kiemelte: ha Magyarország szabad és szuverén, akkor „mindannyian biztonságban vagyunk, hiszen megvan a lehetőségünk arra, hogy megszabjuk a saját magyar életrendünket”. Ha bármilyen okból csorbul Magyarország szabadsága és szuverenitása, „az életünk rendje is mindig veszélybe kerül, ezért mindenkinek megrendülhet a biztonsága és elnehezülhet az élete” – fogalmazott. Hozzátette: ezt igazolja az Országgyűlési Őrség, illetve jogelődei intézményi története is.

(MTI)