Kövér László távozását követeli az ellenzék

Kövér László távozását követeli az ellenzék

Az ellenzéki pártok vezetői

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legsötétebb diktatúrákat idéző módon uszít Kövér László az ellenzék ellen és gyakorol politikai nyomást titkosszolgálati vezetőkre – így reagáltak az ellenzéki pártok a Direkt36 szombat délelőtt nyilvánosságra hozott információra. Az oknyomozó portál ugyanis bemutatott egy olyan, tavaly áprilisban zárt ajtók mögött készült hangfelvételt, amelyen a fideszes politikus titkosszolgálati vezetők előtt nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről.

Az ellenzéki pártok szerint megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés és a Fidesz választmányi elnöke a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt a törvényes rend, a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdít, amikor a legsúlyosabb nemzetbiztonsági veszélyként azonosítja az ellenzéket, tőlük várva annak „elhárítását”. Szavai a „Pegasus-gate” közvetett bizonyítékát is jelenthetik, amikor a magyar állam által megvásárolt, terror- és bűncselekmények elhárítására kifejlesztett izraeli kémszoftvert az ellenzéki tér szereplőinek – politikusok, újságírók, médiatulajdonosok, civilek, aktivisták – megfigyelésére használták fel.

Az együttműködő pártok ezért követelik, hogy Orbán Viktor és kormánya foglaljon állást, azonosul-e a Kövér-beszéddel, egyetért-e annak megállapításaival. Emellett szeretnék azt is tudni továbbra is, hogy milyen célból vetette be a Pegasus-szoftvert ellenzéki szerepelőkkel szemben, mire és milyen okból utasította a szolgálatok vezetőit.

– Az elmúlt 30 év legmocskosabb hazai botránya, a Pegasus-gate eddig nyilvánosságra került ténysorai alapján Orbán Viktor és kormánya méltatlan Magyarország polgárainak képviseletére, ahogyan Kövér Lászlónak sincs helye a magyar közéletben – közölték, hozzátéve, hogy Kövér Lászlónak szerintük le kell mondania „még ma” a házelnöki tisztségéről.