Közel 220 milliót gyűjtöttek össze az utcára került fiataloknak

Közel 220 milliót gyűjtöttek össze az utcára került fiataloknak

Az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetés a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összegyűjtötték, leszámolták és bevitték a bankba: több mint 219 millió forint adomány érkezett az Utcáról Lakásba Egyesület számlájára, miután a múlt pénteki influenszer-tüntetés szervezői az egyesület – és egy hajléktalan, bántalmazott fiatal támogatására szólítottak fel a Hősök terén. A befolyt összeg a sokszorosa annak, mint amennyit  az „Odakint most szörnyek járnak”-demonstráció felszólalói össze szerettek volna gyűjteni. A forrásból így több rászoruló, gyermekotthonból kikerülő fiatal lakhatása is megoldottá válhat. Ugyanakkor a számlaszám sem szűnik meg, azon továbbra is támogatni lehet az egyesületet.

A szervezők – köztük Pottyondi Edina, Osváth Zsolt Zalán és Gulyás Márton – csütörtöki posztjukban az áldozatok nevében is megköszönték a támogatásokat. „Mi kilencen ehhez kevesek lettünk volna, de ti megmutattátok, hogy mekkora ereje van az összefogásnak! Influencerekből lettünk Influemberek!” – üzenték Osváth Facebook-oldalán.

Február 16-án este több tízezren – egyes becslések szerint akár százezren – is tüntettek a fővárosi Hősök terén, tiltakozva a gyermekvédelmi rendszerben megbújó abúzus ellen, és kiállva az áldozatok mellett. Az eseményről lapunk is részletesen beszámolt.

Az Utcáról Lakásba Egyesület otthontalan fiatalokat segítő számlaszáma: MAGNET BANK 16200223-10187155 UTCÁRÓL LAKÁSBA EGYESÜLET IBAN: HU80 16200223 10187155 00000000
SWIFT/BIC: HBWEHUH

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.