Közel egymillió forintos büntetést kapott Hadházy Ákos Kövér Lászlótól

Közel egymillió forintos büntetést kapott Hadházy Ákos Kövér Lászlótól

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két parlamenti szavazáson sem vett részt Hadházy Ákos, ezért Kövér László házelnök közel egymillió forintra büntette – közölte a független parlamenti képviselő közösségi oldalán hétfőn.

– Kövér László önkényesen nem fogadta el az igazolásomat és 950 ezer forintra büntetett. Az ok: októberben nem vettem részt két szavazáson, a két napon, két óra alatt összesen 39-szer nem nyomtam meg egy gombot. Természetesen ebben az időben is dolgoztam és azt a szabályoknak megfelelően le is igazoltam: az egyik napon többek között az egykor szebb napokat látott kékestetői intézményben EU-s pénzekből árnyékba tett napelem parkot néztem meg. A másikon pedig azt, ahogyan a Nemzeti Bank luxusnyaralójában „véletlenül” Matolcsy György fiától vették a bútort – írta.

A politikus szerint 2018 és 2022 között is nagyon gyakran hiányzott szavazásokról, mert korábban is úgy gondolta, hogy egy ilyen rendszerben képviselőként sokkal hasznosabb dolgokat tehet annál, „mintsem a gombnyomogatással eljátsszam a Fidesz kedvéért a parlamentáris demokráciát”. – Úgy látszik, Kövért egyre jobban zavarja, hogy újra és újra emlékeztetem őt, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött parlament szemétdombján kakaskodik. Úgy tűnik, az idősödő autokrata egyre idegesebb: az elmúlt négy évben mindig elfogadta az igazolásomat, most viszont önkényesen megtagadta azt – tette hozzá. A politikus úgy vélte, „az ő logikájuk szerint a kétórás munka kihagyása bruttó 950 ezer forint büntetést, azaz a tiszteletdíjam kétharmadát jelenti”. 

Hadházy szerint a büntetést ledolgozni nem tudja, mert itt nem pénzt kell befizetnie, hanem Kövér már le is vonta a fizetéséből. – A szakmámban még ingyen sem dolgozhatok (azért az Állatorvosi Kamarával bírságoltattak meg, törvénytelenül), nemhogy pénzért, így ismét Önökhöz kell fordulnom. Tudom, hogy most nálam sokkal nagyobb szüksége lehet sokaknak – például a tiltakozó tanároknak – a segítségre, mégis megköszönöm, ha lehetőségeikhez mérten segítenek ennek a beteg idegzetű idősödő autokratának fityiszt mutatni – jelezte.

Végül arra is kitért, nem szeretne visszaélni követői segítségével, „ha Kövér ennyire szeretné látni az ábrázatomat, akkor bizonyos szavazásokra be fogok járni. A tiltakozás megfelelő módját majd ezekre az esetekre kitalálom”. 

A független képviselő nemrég arról is posztolt, már megépült a hatvanpusztai Orbán-birtok főkapuja.