Erőszakba torkollt közmeghallgatás: garázdaság miatt indult eljárás a támadó ellen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Indulatoktól fűtött közmeghallgatást tartottak pénteken Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) tervezett akkumulátorgyára ügyben. Mint arról részletesen beszámoltunk, a fórumon fizikai atrocitás is történt: megütöttek egy nőt, aki többször érvelt az üzem mellett.

Az atrocitás egyike volt azoknak a perceknek, amikor a rendezvényt meghirdető kormányhivatal nem volt ura az eseményeknek. Tudósításunkból kiderül: számos ilyen periódus akadt. A résztvevők – a leghangosabb ellenzők és néhány jelenlévő akkugyár-szimpatizáns – egyaránt elhagyták a helyüket, és a székek előtt adtak hangot észrevételeiknek hangos szóval. Az áldozat ekkor azt kifogásolta, hogy az ellenzők a fórum alapvető viselkedési szabályait sem tartják be. A moderátor, a kormányhivatal főosztályvezetője azonban hiába kérte őket, hogy üljenek le, és tartsák be a szabályokat. Ezt követően lépett oda a moderátorhoz a férfi a főosztályvezető joghatóságát – újólag – indulatosan megkérdőjelezve.

Amikor a férfi távozni akart a kormányhivatali dolgozók előtti térből, akkor ütötte meg az előtte álló, az akkugyár mellett többször érvelő nőt. A sértett az ütéstől előbb a hivatalnokok és szakértők asztalára esett, majd a padlóra került. Onnan felsegítették.

Eközben a támadó hátrafelé igyekezett. Miután észlelte, hogy utána eredt az áldozat párja és mások is, sietett elhagyni a helyszínt. Kint, azonban megállították.

Lapunknak a helyszínen a sértett párja erősítette meg, hogy rendőri intézkedésre is sor került. A támadót előállították. Mint mondta, az atrocitás után a neje a terem előtti folyosón pihent, akihez egészségügyi személyzet is érkezett, hogy megvizsgálja.

Ezért fordultunk még pénteken a Hajdú-Bihar-Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz, hogy érdeklődjünk az eset következményeiről. Azt írták, hogy a járőrök a férfit garázdaság elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit – közölték.

Az esetet követően az eseményt vezető Hajdúné Kovács Mónika főosztályvezető befejezettnek nyilvánította a közmeghallgatást. A nő felsegítése után Rácz Róbert főispán próbálta nyugtatni a kedélyeket. Végül sikerült viszonylagos nyugalmat elérnie, így néhány perc elteltével a fórum folytatása mellett döntöttek.

A bekiabálások később sem maradtak el, és akadtak feszült pillanatok a továbbiakban is. Ám akkor már érdemi párbeszédre is sor került a hatósági eljárásban részt vevők és szakemberek, illetve az érdeklődők között.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.