Polt Péter a nyomozó hatóságnak továbbította Vadai Ágnes kérdését

Polt Péter a nyomozó hatóságnak továbbította Vadai Ágnes kérdését

Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség 2021. évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásának általános vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. március 29-én. (MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nem gondolja, hogy az írásbeli kérdéseim nélkül is dolgozniuk kellene végre?” – ezzel a furcsának ható írásbeli parlamenti kérdéssel fordult Vadai Ágnes DK-s képviselő Polt Péter legfőbb ügyészhez. Mint a szövegből kiderül, azzal a botránnyal kapcsolatban érdeklődött az ellenzéki politikus, amelyet a Válasz Online írta meg egy, a birtokába került hangfelvétel alapján. Eszerint Lévai István Zoltán, XVIII. kerületi, immár volt fideszes politikus még szeptemberben ötmillió forintot akart fizetni a kutyapártos Aleva Mártának, hogy elinduljon a helyi DK-s polgármester ellen, így csökkentve Szaniszló Sándor esélyeit. Az ügyletből végül a kutyapártos politikus szerint nem lett semmi. Lévai István a vesztegetési kísérlet után a Fideszből is kilépett.

A legfőbb ügyész válaszában azt írta, hogy az azonos tartalmú feljelentések alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatával a feljelentést bűncselekmény hiányában elutasította. Vadai kérdését értékelés és esetleges további intézkedés végett átküldte a nyomozó hatóságnak.  

Lévai a történtekről a Facebookon azt írta, hogy rágalomnak minősíti a személyét ért vádakat és azt állította, csak tesztelte a kutyapárti politikust, szövetkeznek-e a DK-val. Közleményéből az is kiderült, hogy a helyi képviselőtestületben viselt tagságról és az azzal járó tiszteletdíjról nem mond le, csak ezentúl nem fideszesként, hanem függetlenként dolgozik tovább.