Kilépett a Fideszből a kutyapártos passzivistát megkörnyékező Lévai István Zoltán

Kilépett a Fideszből a kutyapártos passzivistát megkörnyékező Lévai István Zoltán

Lévai István Zoltán (Forrás: Lévai István Zoltán/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott választókerületi elnöki tisztségéről és megszüntette fideszes párttagságát Lévai István Zoltán – közölte szűkszavúan a kormánypárt. Arra nem tértek ki, hogy ő maga döntött-e erről vagy pedig kérték tőle a távozást.

Lévai István Zoltán körül hétfőn robbant ki a botrány. A Válasz Online ugyanis arról írt, hogy a kutyapártos Aleva Mártát megkereste a fideszes politikus, hogy indulásra biztassa a fővárosi XVIII. kerületben. A cikk szerint a kerületi polgármesteri széket megcélzó Lévai István Zoltán ötmillió forintot is hajlandó lett volna fizetni a kutyapárt passzivistájának, ha utóbbi is elindul a jövő nyári önkormányzati választáson, csökkentve a jelenlegi polgármester, a DK-s Szaniszló Sándor esélyeit. Aleva Márta egyébként az ajánlat kapcsán látszólag érdeklődést mutatott, találkozott a politikussal, de elmondása szerint csak azért, hogy bemutassa, hogyan kívánja pénzelni a kormánypárt az ellenzéket. A találkozót fénykép örökítette meg, sőt, a portál szerint hangfelvétel is rögzítette a Lévai István Zoltán kísérletét.

Szaniszló Sándor pártja, a Demokratikus Koalíció azt közölte: választási csalás kísérletének gyanúját vetik fel a történtek. A párt ezért azonnali válaszokat követel a Fidesztől egyebek mellett arra a kérdésre: hány helyen fizették le vagy próbálták lefizetni ellenzéki pártok politikusait azért, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon megtévesszék és megosszák az ellenzéki szavazókat.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Magyar Hang érdeklődésére elmondta, hogy ő nem tudott előzetesen semmit Aleva Márta akciójáról. – Teljes mértékben az ő magánakciója volt, igen bátor, ami összességében jól sült el – fogalmazott. Véleménye szerint ezek után már senkinek sem fog eszébe jutni, hogy megkörnyékezze a kutyapárt embereit.