Lázár János szerint árulások nélkül Magyarország ott tarthatna, mint Ausztria

Lázár János szerint árulások nélkül Magyarország ott tarthatna, mint Ausztria

Lázár János (Fotó: Lázár János / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha 1956-ban nincs megszállás és hazaárulás, akkor ma ugyanott tarthatnánk, ahol osztrák szomszédaink – jelentette ki az építési és beruházási miniszter szombaton Makón.

Lázár János a makói önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén azt mondta, ha a forradalom 1956 őszén nem csak néhány napig vagy egy hétig győzedelmeskedik, ha nem vonulnak be az oroszok újra, ha az amerikaiak nem árulják el Európát ismét, s Budapestet választják Szuez helyett, ha Kádár János nem árulja el Magyarországot, történelmünk Ausztriához hasonlóan alakulhatott volna.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette, Ausztriából 1955-ben kivonultak az oroszok és lehetővé tették, hogy az osztrákok szabadon fejlődhessenek. – A megszállásnak és a hazaárulásnak minden korban meg van a maga jelentősége. 1944 és 1956 után ma is egy olyan világban élünk, ahol megszállnak egy szomszédos országot. Évszázadról évszázadra, évtizedről évtizedre a világ nagyhatalmait hol pénzügyileg, gazdaságilag, hol fizikai valójában is meg akarják szállni, és maguk alá akarják gyűrni a kisebbeket – közölte a miniszter. – 1956-ra emlékezve minden magyar embernek – pártállástól függetlenül – kötelessége elutasítani mindenféle megszállást közel s távol egyaránt – hangsúlyozta Lázár János.

Úgy fogalmazott, nekünk magyaroknak a legfontosabb az ország függetlensége, önrendelkezése, az hogy szabadon dönthessük el, mit teszünk az életünkkel, és milyen irányba tereljük hazánk sorsát. Ehhez azonban olyan politikusokra, közéleti szereplőkre van szükség, akik a legfontosabbnak a nemzeti szuverenitás ügyét tartják. – Ha Kádár János 1956-ban nem árulja el Magyarországot, más lett volna a világ, nem végeznek ki százakat, nem vetnek börtönökbe tízezreket, és nem kényszerítik az ország elhagyására több százezer honfitársunkat – mondta a politikus. Lázár János leszögezte, ezért nagyon fontos, hogy mindenki értse, kik azok, akik a haza ügyét szolgálják, s kik akik, akár keleti vagy nyugati megrendelésre, akár amerikai pénzből készek és képesek feláldozni azt.

Hangsúlyozta: „ki kell vessük magunk közül azokat a politikusokat, akik elárulják az ország ügyét”. – Nincs különbség Kádár János árulása és az amerikai dollárok milliárdjaiból működő ellenzéki hazaárulás között. A hazaárulás az hazaárulás 1956-ban és 2022-ben is – mondta.

(MTI)