Lázár János szerint tájseb lett Budapesten a Mol székháza

Lázár János szerint tájseb lett Budapesten a Mol székháza

Lázár János (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár János építési és közlekedési miniszter már 2017-ben – akkor még kancelláriaminiszterként – azt mondta: tájsebnek tartaná, ha toronyház épülne a fővárosba. Akkoriban egy kormányinfón ő maga jelentette be, hogy a kormány nem fogja engedélyezni Budapesten a 65 méternél magasabb épületek fejlesztését. 

Ennek ellenére megépült a Mol Campus, Budapest első felhőkarcolója, amelyet épp ma, csütörtökön adtak át, és ezzel kapcsolatban az RTL újra rákérdezett a miniszternél, mi a véleménye. – Fenntartom korábbi véleményem, megvalósulása után is tájsebként tekintek rá – válaszolta Lázár.

Ez a hét egyébként eddig is a Molról szól: a hét elejére teljesen elburjánzott benzinkáosz miatt Hernádi Zsolt Mol-vezér Gulyás Gergellyel egyetemben kedd este rendkívüli kormányinfón jelentette be, hogy még azon az estén véget ért a tavaly november óta tartó benzinárstop, amelyet egyébként az elnök-vezérigazgató számtalanszor bírált. A kormány amúgy az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit tette felelőssé, nem pedig azt, hogy a hatósági ár ellátási problémákhoz vezetett.

Csütörtökön pedig nemcsak a sokat vitatott Mol-székházat avatták fel –  amely 120, a felső teraszával együtt 143 méter magasságba emelkedik –, hanem Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett a Mol-csoport igazgatósági ülésén.  

A kormányfőt és a kíséretében lévő Lantos Csaba energiaügyi minisztert, Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, Orbán Balázs politikai igazgatót és Nagy Jánost, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárt Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató fogadta, és körbevezette az új Mol Campus székházban.