Lecsapott a rendőrség a Széll Kálmán tér járdafestőire

Lecsapott a rendőrség a Széll Kálmán tér járdafestőire

Rendőrök helyszíneltek a Széll Kálmán téren, miután az MKKP passzivistái kifestettek néhány járdarepedést. (Fotó: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Járdafestőkre csapott le a rendőrség a Széll Kálmán téren – derül ki a Magyar Kétfarkú Kutyapárt MKKP Facebook-bejegyzéséből. A közzétett fotók alapján – amelyhez csak annyit tettek hozzá, hogy „hatszínfestés és helyszínelés a Széll Kálmán téren” – a párt passzivistái különböző színű festékekkel kenték le az erősen repedezett járdaszakaszon a repedések közötti területeket. A képek tanúsága szerint a rendőrök a helyszínelés során több doboz festéket és néhány kartondobozt (vélhetően pizzás dobozt) is nyilvántartásba vehettek, legalábbis erről árulkodnak a tárgyak mellé kihelyezett, számmal ellátott táblák.

Hogy pontosan mi is történt, egyelőre nem tudni, a párt elnökét, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna társelnököt is hívtuk, de nem vették fel. E-mailben érdeklődtünk a rendőrségnél is. Egyebek között arra voltunk kíváncsiak, lakossági bejelentésre történt-e az intézkedés, hány járőr és járkőrkocsi vett részt az akcióban. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket, vagy másik írásban számolunk be annak tartalmáról.

Az MKKP a korábbi években már számos alkalommal festette ki a töredezett, rossz állapotú járdákat, de volt arra is példa, hogy közutakat kátyúztak, vagy eső, nap és szél ellen védő tetőt építettek buszmegállókba. Ezen akciók rendszerint szintén hatósági intézkedést vontak maguk után.

Frissítés:

A rendőrség kedd délután közölte lapunkkal, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) 2023. augusztus 14-én 18 óra 20 perckor érkezett bejelentés, amely alapján a rendőrök a helyszínre kimentek, 8 embert igazoltattak és szemlét tartottak. A járdafestéssel kapcsolatosan a BRFK rongálás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást, előállítás, vagy gyanúsítotti kihallgatás nem történt.