Lecsapott a vihar Budapest környékére

Lecsapott a vihar Budapest környékére

A solymári kirándulóösvényen hömpölyög a víz (Fotó: Facsinay Kinga/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több helyen pincéket öntött el a víz Budapest környékén a vasárnapi viharos időben – tájékoztatta a katasztrófavédelem délután az MTI-t. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: elsősorban Pilisszentivánról, Pilisvörösvárról és Solymárról riasztották a tűzoltókat.

A fővárosi hivatásos tűzoltóknak és az érintett települések önkéntes tűzoltóinak jellemzően a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz miatt kellett beavatkozniuk. A leggyakrabban kertekbe, pincékbe befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a tűzoltóktól, de több helyen kidőlt fákat is el kell távolítani.

A Magyar Hang munkatársa arról számolt be, hogy kiöntött a solymári Paprikás-patak, a kirándulóösvényen hömpölyög a víz. Már másfél-két éve gond, hogy nagy esőnél a Jegenye-völgy alsó szakaszán elönti az utat a patak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a zivatarveszély és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.