Leépítés kezdődik a Continentálnál

Leépítés kezdődik a Continentálnál

Szakember dolgozik a makói üzemben. (Forrás: MTI Fotó: Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A német Continental szétválasztaná részlegeit, világszerte több mint 7000 munkahelyet szüntetnének meg.

A Continental autógumik, fékrendszerek, autóbiztonsági berendezések, alkatrészek gyártására specializálódott. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy vizsgálja a részlegei szétválasztását – írja a német Handelsblatt. Az erről tartott sajtótájékoztatón Nikolai Setzer vezérigazgató és Philipp von Hirschheydt, az Automotive Executive Board tagja arról beszéltek, külső tényezők vezettek a döntéshez, ilyen például a változó piaci környezet. A vezérigazgató szerint egy független autóipari üzletág rugalmasabban tudna reagálni ezekre a változásokra. Emellett független vállalatként az autóipari üzletág könnyebben tudna partnerséget kötni más vállalatokkal. A szétválás 2025 végére fejeződhet be.

A Telex emlékeztet arra, hogy a cégnek Magyarországon is van egysége, Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint megszégyenítő és kizsákmányoló módon foglalkoztatja a munkavállalókat a cég Makón. A német gumigyár makói üzemében már tavaly nyáron bocsátottak el magyar munkavállalókat, miután vendégmunkások érkeztek, akiket a hazai dolgozóknak még be is kellett tanítaniuk. Az év végén újabb ötven dolgozót küldtek el.