Lefújták a Budapest Pride-felvonulást

Lefújták a Budapest Pride-felvonulást

A Budapest Pride résztvevői 2019. július 6-án (Fotó: Nádasi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén nem lesz budapesti Pride-felvonulás – jelentették be a szervezők kedd este a Facebookon. Mint írták, mindennél fontosabb nekik, hogy a rendezvényeik valóban biztonságosak legyenek. „Ezért meg kellett hoznunk azt a döntést, hogy nem csődítünk össze húszezer embert egy helyre, és alternatív eseményekkel helyettesítjük majd a Felvonulást” – fogalmaztak.

Hozátették: „A Budapest Pride Fesztivál augusztus 14-23 között a maga 37 csodás eseményével változatlan marad, nagy szeretettel várunk titeket a 25 civil szervezet és informális csoport által szervezett eseményekre, a Felvonulás alternatíváiról pedig hamarosan szólunk.”

A változással kapcsolatban partnereikkel az elkövetezendő napokban veszik fel a kapcsolatot, és átbeszélik, hogy a változások hogyan érintik a közös terveiket. A programokon is extra járványügyi intézkedéseket vezetnek majd be a résztvevők védelmében, igazítva az augusztus közepi előírásokhoz és ajánlásokhoz.