Lemondott Schadl György

Lemondott Schadl György

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott tisztségéről csütörtökön Schadl György és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar teljes elnöksége. Schadl Györgyön kívül távozik Lukács Tamás alelnök, Kovássy Szabolcs elnökségi titkár, valamint Jeney Orsolya és Papp Gábor elnökségi tagok is. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága már kézhez kapta a hivatalos dokumentumot, ezért a végrehajtói kar új elnökségének megválasztása érdekében már intézkedtek a rendkívüli közgyűlés összehívásáról.

Schadl György és számos társa ellen több bűncselekmény miatt is zajlik a tárgyalás. Az ügy egyik érintettje, Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár. A vádirat szerint a végrehajtói kar vezetője alkalmanként 2-5 millió forintot, összesen pedig  83 millió forintot adott át kenőpénzként a volt igazságügyi államtitkárnak. Ezért cserébe Völner Pár közbenjárt a Schadl György által megjelölt végrehajtói pályázatok kedvező elbírálásáért. Az összejátszó felek sokszor aprónak tűnő, máskor politikai jellegű ügyekben is kisegítették egymást: a kiszivárgó lehallgatási felvételek alapján a végrehajtók vezetője influenza elleni vakcinát szerzett a volt igazságügyi államtitkárnak, Völner Pál pedig arra is megkérte kapcsolatát, hogy keressen lejárató információkat a jobbikos Nunkovics Tiborról, aki a 2022-es választási kampányban a kihívója volt. A nyomozó főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – beismerés esetén – ítélje Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig. Mindketten tagadják az ellenük felhozottakat.