Lesz tűzijáték

Lesz tűzijáték

Ülésezik az operatív törzs (Fotó: Kovács Zoltán/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebookon jelentette be, hogy az ünnepi tűzijáték lebonyolításáért felelős operatív törzs déluán négy órától ülésezik. A jelenlegi információk alapján azt a döntést hozták, hogy meg lehet tartani este a tűzijátékot.

„Az eddig összegyűjtött és értékelt információk alapján kijelenthető, hogy nem áll fenn olyan körülmény, mely kérdésessé tenné a 19 óra 30 perckor kezdődő díszelgő áthúzást, illetve a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot” – áll Kovács Zoltán közleményében.

Ugyanakkor azt is írja, hogy az operatív törzs a tűzijáték végéig ülésezik és amennyiben szükséges, azonnal tájékoztatja a közvéleményt.

Mint ismeretes, az augusztus 20-i tűzijátékot a múlt héten azért fújták le, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatart jelentett múlt szombatra Budapest térségére. Végül a zivatar elmaradt, Palkovics miniszter pedig kirúgta az OMSZ két vezetőjét, holott a Meteorológiai Szolgálat a rendelkezésére álló információk alapján szakmailag helyes döntést hozott.

Címkék: tűzijáték