Leszavazta a Fidesz a képviselők és a politikusok fizetéscsökkentését

Leszavazta a Fidesz a képviselők és a politikusok fizetéscsökkentését

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemet mondott a fideszes többség a politikusok fizetéscsökkentésére és a kilakoltatások felfüggesztésére – hangzott el a Párbeszéd hétfői online sajtótájékoztatóján.

A párt javaslata szerint a miniszteri, államtitkári és képviselői fizetéseket 20 százalékkal csökkentették volna. Ezt azonban hozzászólás nélkül leszavazták a parlament igazságügyi bizottságában a kormánypárti képviselők.

– Nem való, hogy ilyen időkben, miközben drasztikusan emelkedik az élelmiszerek, a gáz és az áram ára, a politikusok dőzsöljenek, míg az emberek szenvednek – mondta Szabó Tímea, a párt frakcióvezetője, majd hozzátette, a politikusoknak is szolidaritást kell vállalniuk az emberekkel.

Jámbor András országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kormánypárti többség a végrehajtói kar ügyeinek vizsgálatára kezdeményezett eseti bizottság megalakítását is elvetette.