Leszavazta a túlóratörvényt a szombathelyi közgyűlés

Leszavazta a túlóratörvényt a szombathelyi közgyűlés

Szombathely (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombathelyi önkormányzati cégeknél még „önkéntesen” sem lehet 400 órás túlmunkát végezni – határozott a helyi ellenzék javaslatára a közgyűlés. Ezzel a település csatlakozott Szegedhez, Salgótarjánhoz és Dombóvárhoz, ahol már korábban is elutasították a túlóratörvény alkalmazását.

Ugyan a legtöbb, tíz képviselővel a Fidesz-KNDP rendelkezik, de velük szemben a baloldalon is áll kilenc ember, továbbá egy jobbikos és egy civil politikus. A Nyugat.hu tudósítása szerint a keddi ülésen meg sem jelentek a kormánypárti képviselők, az előterjesztést viszont megszavazta mind Balassa Péter (Jobbik), mind Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria).

Publicus Intézet: növelte az elégedetlenek táborát a rabszolgatörvény | Magyar Hang

Az elmúlt hónapban drasztikusan, 41 százalékról, 30 százalékra, 11 százalékponttal csökkent azok aránya akik elégedettek a hazánkban zajló folyamatokkal. Pontosan ugyanilyen arányban, 53 százalékról 64 százalékra növekedett az elégedetlenek aránya. Ez derül ki abból az ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásból, amit a Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített december 13-19 között, a túlóratörvény parlamenti szavazása után - és amelynek első részét, amiről lapunk is beszámolt, még karácsony előtt kiadták.

A közgyűlés így felszólította a térség parlamenti képviselőjét, Hende Csabát, hogy hasson oda a túlóratörvény visszavonása érdekében. „Új helyzet van Szombathely politikai életében” – jegyezte meg a történtek kapcsán Puskás Tivadar kormánypárti polgármester, aki beszédében jobbára azt ismételgette, hogy politikai hangulatkeltésről van szó, a cégek pedig nem kívánnak túlórát növelni.

Történelmi esemény volt ez abban az értelemben, hogy egy fideszes város elveszítette a többségét – vélekedett a baloldali Nemény András. A jobbikos Balassa Péter is úgy látta, hogy mindez mérföldkőnek számít, szerinte szakmai alapokon sikerült felülemelkedni a pártpolitikán. Összefogással megroppantható a Fidesz-rezsim – mondta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.