Letartóztatták a katonát, aki várandós nőt akart megerőszakolni

Letartóztatták a katonát, aki várandós nőt akart megerőszakolni

Képünk illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Röviddel azután, hogy a honvédség megszüntette a jogviszonyát, a hatóságok elrendelték annak a katonának a letartóztatását, aki néhány napja megpróbált megerőszakolni egy állapotos nőt Miskolcon – írja a Telex.

A gyanú szerint a katona 2022. június 20-án, Miskolcon egy 30 év körüli állapotos nőt kezdett követni, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatni kezdte, később pedig megpróbálta megerőszakolni. A nőnek közben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült. A nő több helyen horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A „gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt” – olvasható a közleményben.

A 35 éves, önkéntes területvédelmi tartalékos katona tagadta a történteket, és fellebbezett a letartóztatás ellen.