Levette Borkai távozását követelő cikkét a Magyar Nemzet

Levette Borkai távozását követelő cikkét a Magyar Nemzet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelek szerint egyre nagyobb káosz uralkodik el a Fideszen, illetve a pártsajtón belül. Nem sokkal azt követően, hogy a Magyar Nemzet szerkesztőségi cikkben követelte Borkai Zsolt győri polgármester távozását, az írás lekerült a lap online felületéről és azóta nem elérhető. Lapunk azonban elmentette a cikket tartalmazó képernyőfotót, így az nem csak a sajtóbeszámolókban marad fenn az utókor számára.

Ballai Attila, a Magyar Nemzet főszerkesztője a Népszavának azt nyilatkozta: egy kolléga véleménye volt, nem a szerkesztőségé, technika hiba miatt került ki a cikk.

Ma egyébként már történt hasonló eset: az MTI hírfolyamán délután négy órakor jelent meg a hír, hogy Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatót tart este hat órai kezdettel. Ám egy órával később a polgármester sajtótitkársága különösebb indoklás nélkül lefújta az eseményt.

Mindez arra utal, hogy nagy a fejetlenség a Fideszben, de az is elképzelhető, hogy a pártközpont és a győri vezetés került egymással szembe, ennek a jele a sajtóban is nyilvánosságot kapott kavarodás.

Ahogy arról a Magyar Hang hírt adott, a Fidesz kampánystábjában csütörtök óta válságtanácskozást tartanak. Az utolsó mérések ugyanis azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlós Istvánt, a Budapest vezetéséért újra induló főpolgármestert is. Forrásunk úgy fogalmazott: a kampánystábban egyre erősebb az a vélekedés, hogy „be kell áldozni Győrt a többi győzelem érdekében”.