Lopott talicskával loptak WC-papírt az általános iskolából

Lopott talicskával loptak WC-papírt az általános iskolából

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötször fordult talicskával, kis szekérrel az a két fiatal fiú, akik kirámolták a monoki általános iskolát – számolt be róla oldalán a police.hu csütörtökön.

Kifejtették: lopás bűntett, illetve védett kulturális javak körébe tartozó tárgy vagy műemlék sérelmére elkövetett rongálás bűntett miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 16 éves és egy 14 éves monoki fiatalkorú fiúval szemben. A gyanúsítottak március 14-én az éjszakai órákban betörtek a műemlékvédelem alatt álló monoki általános iskolába.

A betörők gyakorlatilag kirámolták az iskolát, mivel elvittek onnan 6 kerékpárt, 5 számítógépet, 10 billentyűzetet, 2 monitort, 1000 tasak 4 grammos kristálycukrot, 23 tekercs toalettpapírt, 5 alkoholmentes pezsgőt, 65 kést, 200 kanalat, 180 villát, 120 kiskanalat, illetve egy talicskát. A tolvajok ez utóbbival és egy kis szekérrel ötször fordultak, míg az intézményhez közeli portára szállították a lopott értékeket.

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalembereket, akik beismerő vallomást tettek. Az eljárás eredményeként az ellopott értékeket a rendőrség lefoglalta.

 

Címkék: rendőrség, lopás, Monok