Ma már lesz, ahol kisüt a nap

Ma már lesz, ahol kisüt a nap

Zivatarfelhő a Balaton felett a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna felől fényképezve 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alapvetően borús időre számíthatunk a hét első napján is – ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A tájékoztatás szerint borult, párás, egyes részeken ködös idővel indul a reggel, ám az északnyugat felől érkező front főleg a Dunántúlon egyre nagyobb területen felszakítja a felhőzetet, mögötte pár órára kisüt a nap. Az ország keleti, délkeleti felén azonban egész nap kitart a borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő. Szitálás elsősorban az Alföldön, illetve északnyugaton kisebb eső is előfordulhat. Helyenként megélénkülhet a délnyugati szél, az ország döntő részén azonban gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk a magasabb értékekre.

A következő napokban is folytatódik a hasonló időjárás. Kedden tartósabban borult, párás, ködös és kevésbé felhős, napos területek is lesznek, szitálás néhol előfordulhat.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, kora délután a borult területeken 9-12, a napos vidékeken 13-17 fok valószínű. Szerdán is egyaránt lesznek tartósabban borult és fátyolfelhős, napos területek. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, kora délután a borult tájakon 9-12, a kevésbé felhős körzetekben 13-18 fokot mérhetnek.