Macron érkezése megbolygatja a budapesti közlekedést, forgalomkorlátozások lesznek

Macron érkezése megbolygatja a budapesti közlekedést, forgalomkorlátozások lesznek

Budapest látképe (Fotó: Bence Balla-Schottner / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn Budapesten külföldi delegációk közlekedése miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel vasárnap.

A hatóságok a delegációk miatt több forgalmas útvonalat, csomópontot időszakosan lezárhatnak, a közlekedést rövid időre megállíthatják. A korlátozások a BKK járatait is érintik, ezért hétfőn Budapesten a felszíni közlekedésben hosszabb menetidőkre kell számítani. Érdemes a metrót választani, illetve a szokottnál korábban útnak indulni.

Az I. kerületi Lánchíd utcát hosszabb időre, várhatóan 10 órától 22 óráig lezárják a közúti forgalom elől, a 105-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár helyett a 178-as autóbusz Alagút utca, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyein áll meg. – Az aktuális közúti és közösségi közlekedési változásokról a bkkinfo.hu oldalon, valamint a BKK Info Facebook-oldalán olvashatók friss információk – közölte a BKK.

Hétfőn Magyarországra látogat Emmanuel Macron francia köztársasági elnök, és csúcstalálkozón vesz részt a visegrádi országok miniszterelnökeivel. A tervek szerint a francia államfő kétoldalú megbeszélést folytat Áder János köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel, azután csatlakozik a V4-ek kormányfői egyeztetéséhez. Ugyanakkor bár az MTI híre erről nem tett említést, de a Hvg.hu értesülése szerint Macron találkozni fog több vezető ellenzéki politikussal is: Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel, Dobrev Klára DK-s, illetve Donáth Anna momentumos EP-képviselőkkel.