Magyar Péter: Kocsis Máté napjainak nagy részét pezsgőzéssel és borozással tölti

Magyar Péter: Kocsis Máté napjainak nagy részét pezsgőzéssel és borozással tölti

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Napjainak a nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti a Várban, különböző haveri cégeknél és éttermekben” – mondta Magyar Péter a Telexnek Kocsis Mátéról. A Fidesz frakcióvezetője előzőleg a portálnak beszélt arról, hogy továbbra is kitart gyanúja mellett, miszerint Magyar Péter államközeli megbízásait a volt felesége, Varga Judit intézhette, hiszen Magyar nem a végzettségének megfelelő megbízásokat kapott a kormánytól.

Magyar Péter erre úgy reagált: Kocsis Máté nem mondott igazat azzal, hogy neki 8 millió forint lett volna a fizetése, mert nem volt annyi. „Én arra emlékszem, hogy amikor a jogi egyetemre jártunk, és Gulyás Gergellyel relatíve könnyen vettük a jogi egyetemet, akkor Kocsis Mátét leginkább kocsmákban lehetett látni, valamint a MIÉP-nél, aminek az ifjúsági tagozatát vezette. És hát nagy nehezen tudta csak letenni a vizsgáit” – mondta Magyar, aki szerint Kocsis csak megijedhetett attól, amit mondott, tehát hogy Magyar Pétert a felesége pozíciója miatt nevezték ki állami cégek vezetésébe, hiszen ezzel hivatali visszaéléssel vádolta a kormányt és a saját kollégáit. Magyar emiatt várja is, hogy Kocsis kijelentései miatt valaki feljelentse a kormányt hivatali visszaélésért, és az ügyészség ezt kivizsgálja.

A Fideszre valóban jellemző – mondta Magyar –, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket, és azt sem állítja, hogy nála ez ne lett volna szempont, hiszen abban mindenképp segítenek a családi kötelékek, hogy az ember önéletrajza eljusson a megfelelő helyre. Kocsis Máté a posztra egy másik poszttal reagált, az állítólagos bántalmazást középpontba állító eddigi kormányzati kommunikációnak megfelelően. Azt írta: „Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti, de jobban jártam, mint a felesége, mert engem csak szóban bántalmaz. Csak elő ne kerüljön a nadrágszíj!”