Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért

Magyarország különgépet küld a Marokkóban rekedt magyarokért

A XII. században épült marrákesi Kutubija, Marokkó legnagyobb mecsete (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.

Az MTI által is idézett politikus emlékeztetett, hogy több tízezer külföldi ragadt az utazási korlátozás miatt az arab országban. „Néhány órával ezelőtt telefonon egyeztettem marokkói külügyminiszter kollégámmal, akivel sikerült megállapodnunk abban, hogy a repülőgép csütörtök reggelre leszállási engedélyt kap Marrákesben, így még a marokkói légtér teljes lezárása előtt haza tudja hozni az ott rekedt magyarokat” – tudatta a miniszter.

Szijjártó Péter

A koronavírus elleni küzdelem jegyében Marokkó a továbbiakban nem en... gedélyezi menetrend szerinti repülőjáratok közlekedését. Ennek következtében több tízezer külföldi - köztük 146 magyar - rekedt Marokkóban. Mivel az ő hazautazásuk semmilyen más módon nem lehetséges, ezért úgy döntöttünk, hogy egy különgépet küldünk értük.

Szijjártó Péter aláhúzta: ez az eset is világosan bizonyítja, hogy egyre szűkülnek a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei.

Ezért a tárcavezető „tisztelettel arra kért” minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó magyart, hogy haladéktalanul intézkedjen a hazautazásáról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.

Közben a kormányzati tájékoztatási honlap szerda reggeli közleménye szerint 58-ra emelkedett a magyarországi koronavírus fertőzöttek száma.

58-ra nőtt a magyarországi koronavírusos betegek száma | Magyar Hang

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19).